top of page

Helt Sort

Om programmet

Melvin Kakooza er 30 år, født i Uganda, opvokset i Fredericia og er mere dansk end de fleste. Sådan er han nemlig opdraget af sin mor Carolyne, der flyttede til Danmark, da Melvin var to år gammel.

I en ny sæson af programserien Helt Sort tager Melvin Kakooza videre rundt i Danmark for at blive klogere på danskerne og den danske kultur. Han ser nærmere på, hvad der samler danskerne: Giver aktiviteterne, traditionerne og passionerne mening, eller er det HELT SORT?

I programserien bruger Melvin sin nysgerrighed og humor, når han møder danskere i alle afkroge af landet. Og Melvin holder sig ikke tilbage, når han bliver inviteret med til at prøve alt fra mavedans til barfodsterapi og armlægning.

”Folk tror ofte, at programmerne er opstillede, og at alt er aftalt på forhånd. Men ingenting er aftalt med mig, og jeg ved intet om, hvad der skal ske, eller hvem jeg skal besøge, før jeg står i situationen. Det er en af de ting, der gør det ekstra sjovt og udfordrende for mig,” griner Melvin.

Melvins rejse går i denne sæson til både Vestegnen, Thy, Sydvestjylland, Vestegnen og Nordsjælland. Han udforsker også sin egen nye hjemegn Hovedstaden, hvor han lærer at frisere bjørneskindshuer hos Livgarden, lægger arm med Danmarks stærkeste venstrearm i Nørrebrohallen og smager snegle på en lokal sneglefarm.

”Det er et stort privilegie for mig at få lov til at vise, at vores kære land byder på så meget mere, end det man ser til hverdag. Når jeg rejser rundt med Helt Sort oplever jeg hele tiden nye sider af Danmark. Det er det, jeg gerne vil formidle videre gennem Helt Sort programmerne”, siger Melvin.

I den nye sæson bevæger programmet sig for første gang uden for Danmarks grænser, når Melvin rejser til Grønland. Her møder Melvin passionerede mennesker og ser nærmere på sjove og helt sorte traditioner.

”Det er første gang, jeg besøger Grønland, og det er et stort ønske, der går i opfyldelse. Jeg glæder mig meget til at bliver klogere på den nordligste del af vores Kongerige,” siger Melvin.

Seeren kan som altid også glæde sig til at møde Melvins mor Carolyne, når Melvin gennem programmet deler sine oplevelser med hende. Carolyne kvitterer med sit smittende grin, nysgerrige spørgsmål og personlige anekdoter fra Melvins opvækst og familiens møde med den danske kultur.

Helt Sort sæson 3 udkom i 6 afsnit og havde premiere 28. oktober på TV2 og TV2 Play.

bottom of page