top of page

Med børnene som våben

Med børnene som våben
Afspil video

Om programmet

Hvert år ender tusindevis af skilsmisser i en kamp om børnene, hvor forældre beskylder hinanden for de værste ting og inddrager børnene i krigen.
 

I Danmark er det Familieretshuset, der skal hjælpe børnene, når forældrene bekriger hinanden. Men nu slår førende eksperter alarm. Alene sidste år mistede mindst 300 børn kontakten til deres far eller mor i en skilsmissekonflikt.
 

”Vi har nogle børn, som er meget, meget udsatte. De betaler en kæmpe pris for at der bliver truffet forkerte afgørelser og det tager for lang tid”, lyder det fra juraprofessor Marianne Holdgaard.
 

I to programmer følger TV 2 Dokumentar fire forældre, der kæmper for ikke at miste deres børn for altid. Vi undersøger, hvordan Familieretshuset håndterer de fire konkrete sager, hvor børn er ved at miste kontakten til far eller mor i højkonflikt skilsmissesager. Og hvad betyder det for de børn, som bliver klemt i deres forældres skilsmisse?

 

TV 2 Dokumentar samler også fire voksne, der aldrig har mødt hinanden før. Til fælles har de alle en barndom, som er præget af deres forældres skilsmisse. De har oplevet, hvordan det er at være barn i en konfliktfyldt skilsmisse og blive brugt i forældrenes skilsmisse. En af dem fortæller, hvor hendes mor påvirkede hende til at skrive et brev om sin far til retten, hvor hun løj om deres forhold. ”Med børnene som våben” blev sendt på TV 2 d.21 og 28 april 2022 og kan genses på TV 2 PLAY.

bottom of page