top of page

Stop nu krigen mor og far

Denne kanal kommer snart!

Om programmet

Hvert tredje barn i Danmark oplever, at deres forældre bliver skilt.

 

Mange børn bliver fanget i krigen mellem mor og far. Deres forældre kan ikke være i samme lokale. De kan ikke se på hinanden eller tale sammen. De magter ikke at løse konflikterne selv.

800 gange om året fører konflikterne til, at Statsforvaltningen fjerner børn fra deres mor eller far. Nu forsøger vi sammen med to af landets førende familieterapeuter at hjælpe børnene. Findes der en anden vej til at give børnene en bedre barndom?

Dokumentarserien ”Stop nu krigen, mor og far” har givet genlyd i de danske hjem og på Christiansborg – og sat skub i en livlig, samfundskritisk debat på diverse medier. Det er en debat, der handler om, hvorvidt vores system hjælper børn og deres forældre på den bedste måde i forbindelse med skilsmisser, eller om der er behov for nye, politiske initiativer.

Hele 605.000 danskere så med, da det første program rullede over skærmen den 1. oktober 2014. Det er en stærk premiere, der indtager en flot syvendeplads på listen over de mest sete tv-programmer blandt de 20-60-årige. BT anmeldte dokumentarseriens første afsnit med den markante overskrift: ’TV 2: Pligt-tv for politikere’ – og anmeldelsen sluttede med ordene: ’Det er tv, der rent faktisk kan gøre en forskel. 

 

ÆNDRET LOVGIVNING

Lad os håbe Christiansborg kigger med. Det gjorde politikerne såvel som den brede befolkning, og allerede på premieredagen gjorde socialminister Manu Sareen det klart, at der er behov for at se på lovgivningen.

De tre programmer i ”Stop nu krigen, mor og far” har således været med til at ændre på lovgivningen endnu en gang (første gang efter ”Med børnene som våben”). Konfliktmægling og terapi mellem forældre er nu for alvor kommet på den politiske dagsorden, hvilket har resulteret i ændringer i den nye skilsmissepakke, som de politiske partier ellers var nået til enighed om. Som Manu Sareen udtaler, er det en 2.0.-løsning, hvor forebyggende terapi skal forhindre, at så mange sager ender med krig i Statsforvaltningen. Selvom kampen ikke er slut, er det en start, som vi på Dokumentarkompagniet er glade for at have kickstartet i samarbejde med TV 2.

bottom of page