top of page

Bang og basserne

Bang og basserne - klip
Afspil video

Om programmet

Carsten Bang er blevet 56 og er dermed godt halvvejs i livet. Det kradser lidt i de store tanker om livet, så derfor har han besluttet sig for at genindkalde sine gamle soldaterkammerater og bevise overfor sig selv og det danske forsvar, at der stadig er masser af krudt i sådan en flok gamle basser, HVIS nationen i et nødstilfælde skulle få brug for at indkalde reserven.

Sidst Carsten Bang så sine soldaterkammerater var i 1986, da de sammen gik ud gennem porten på Holstebro Kaserne efter ni måneder i værnepligten – unge, stolte med ranke rygge og fulde af livsmod. Nu 35 år senere har piben fået en anden lyd – ryggen gør ondt, håret er blevet gråt og mod er noget, der hører ungdommen til. Men er der egentlig mere at komme efter hos de midaldrende mænd? Hører de unge rekrutter fortiden til eller gemmer de sig derinde et sted?

Det vil Carsten Bang finde ud af, og i løbet af en uge på den gamle kaserne genoplever basserne nogle af kravene fra dengang, og udgangspunktet er da også godt, for selvom dåbsattesten siger 55 år og midtlivskrise, så føler basserne sig stadig unge.

”Jeg kan stadig stå i en bar ved siden af nogle på 25 år og tænke, her passer jeg okay ind,” griner Carsten.

Men projektet bliver ikke uden udfordringer og store grin i gruppen, for det er længe siden, at de midaldrende mænd har skulle indordne sig, skyde med skarpt og dele værelse med 9 andre mænd, der alle snorker højere end de andre. Både bentøj, kagetrang, nattetisseri og glemsomhed truer med at stikke en kæp i hjulet på projektet.

bottom of page